ابن بابويه زير ذره بين پژوهشکده زبان شناسي

شمس خادملو در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: اين گورستان به دليل دفن بسياري از مشاهير به باغ مشاهير نيز معروف است.

وي در ادامه خاطرنشان کرد: به جز شيخ صدوق محدث معروف قرن چهارم بيشتر اشخاص دفن شده در اين آرامگاه مربوط به دوره قاجار هستند.

وي با بيان اين که در دوره فتحعلي‌شاه با پيدا شدن جسد سالم شيخ صدوق فتحعلي شاه دستور ساخت اين بارگاه را صادر کرد افزود:در صحن آرامگاه شيخ صدوق تعدادي از بزرگان، مشروطه خواهان، شهداي 30 تير، سياستمداران، هنرمندان، علماي بزرگ، نويسندگان، مترجمان و همچنين دهخدا و.... نيز دفن شده‌اند.

وي اضافه کرد: در اين گورستان تعدادي آرامگاه به صورت مقبره‌هاي خانوادگي نيز وجود دارد که در دوره‌اي حصار و ديوارهاي آن برداشته شده است.

وي با اشاره به از بين رفتن تعدادي از سنگ قبرهاي قديمي توسط بازمانده‌هاي‌ اموات و نيز شکسته شدن و خرد شدن سنگ قبر شاهزاده‌هاي قاجار اظهار داشت: در اين پروژه مشاهير، آثارهنري، کتيبه‌ها و خط‌هاي نگاشته شده بر روي بقعه، ورودي و نقشه معماري، جنس سنگ قبرها، نوع خط‌ها و هنرمندان آنها طرح مطالعه شده است.

وي يادآور شد:همچنين قبر ابراهيم تهراني يکي از خوشنويسان و کتيبه‌نگاران دوره قاجار است که کتيبه‌هاي اطراف بقعه شيخ صدوق را نگاشته و نيز چندين سنگ قبر را کتيبه نگاري کرده است در اين آرامگاه وجود دارد.

کارشناس پژوهشي گروه متون دوره اسلامي پژوهشکده زبان شناسي کتيبه‌ها و متون با اشاره به افزوده شدن تزئينات گچ‌کاري و آئينه‌کاري بقعه در دوره‌هاي بعدي مرمت تصريح کرد: حجاري‌هاي بقعه مربوط به دوره قاجار و پهلوي است.

انتهای پیام/

کد خبر 1388101525